Väderstad breidt lijn tandcultivatoren verder uit

Väderstad voegt in 2023 een nieuwe tandcultivator toe aan hun Cultus reeks. De Cultus HD, die verder bouwt op de ervaringen met de Cultus, zal beschikbaar zijn in 2 werkbreedtes.

 De Väderstad Cultus HD, die in de hefinrichting wordt gedragen, is binnenkort verkrijgbaar in 4,25 en 5,25m werkbreedte. De cultivator, met 3 tandbalken, heeft een maximale werkdiepte van 30 cm. De beitelafstand bedraagt 27 cm. Voor de machine is het volledig assortiment van Väderstad beitels, waaronder ook de MixIn beitels, beschikbaar. Hierdoor is de machine zowel geschikt voor oppervlakkige stoppelbewerking als voor diepere grondbewerking.

“Het hart van de machine zijn de nieuwe heavy-duty Cultus HD tanden. Met een kracht tot 680 kg behoudt de Cultus HD zijn diepte in een volledig scala aan omstandigheden”, zegt Wolfram Hastolz, Director Tillage Product Management, bij Väderstad. 

De heavy-duty Cultus HD tanden hebben een uitbreekkracht van 680 kg. Door de veerondersteuning keren ze direct terug naar hun werkpositie moesten ze uit de grond klappen omwille van een obstakel. De werkdiepte van de machine wordt vanuit de cabine ingesteld. Met het nieuwe diepteregelingssysteem Dynamic Control worden de egalisatieschijven automatisch op de juiste werkpositie gehouden bij veranderende werkdiepte. Zo worden handmatige aanpassingen vermeden.

De nieuwe cultivator is verkrijgbaar vanaf eind 2023.

%d bloggers liken dit: