Lemken investeert in kunstmatige intelligentie

In de landbouwsector wordt steeds meer gebruik gemaakt van camera’s en sensoren die beelden maken voor plant- of ziektebeeldherkenning. Om deze beelden vlot te kunnen verwerken wordt gebruik gemaakt van beeldherkenningstechniek. Lemken nam onlangs een belang in het Nederlandse Track32, dat zo’n beeldverwerkingssoftware ontwikkeld. 

De intensieve samenwerking met het in Ede gevestigde softwarebedrijf Track32 heeft wat betreft cameragestuurde schoffelmachines zijn vruchten inmiddels al afgeworpen. Anthony van der Ley, CEO  van de Lemken Groep, is dan ook verheugd dat met deze investering de samenwerking tussen de partijen in de toekomst veilig kan worden gesteld. “Dit versnelt de ontwikkeling van intelligente technologieën en waarborgt de continuïteit. Voor Track32 biedt de samenwerking een grotere planningszekerheid en een groter groeipotentieel.”

Oprichter Joris IJsselmuiden legt uit: “Als specialistisch bedrijf op het gebied van software en kunstmatige intelligentie ontwikkelen we onder andere oplossingen voor de land- en tuinbouw. Met Lemken als investeerder en klant kan de focus nog sterker worden gelegd op het optimaliseren van onze software. Daarnaast kunnen we nu profiteren van een grotere nabijheid van de eindklant.”

Voor Lemken heeft de investering naast het grote marktpotentieel nog een ander aspect: duurzaamheid. De specialist in landbouwmachines is er namelijk van overtuigd dat machines die met kunstmatige intelligentie zijn uitgerust een grote bijdrage kunnen leveren bij het verder verduurzamen van de landbouwsector. Met de expertise van Track32 kunnen de machines in het programma van Lemken nog nauwkeuriger en veelzijdiger worden ingezet, zodat een slimme machine bijvoorbeeld niet alleen door een mens, maar ook door een robot kan worden bediend. Om dat te realiseren werken Lemken en Track32 momenteel samen aan meerdere projecten.

%d bloggers liken dit: