Vredo maakt universele sleepslangunit

Vredo ontwikkelde een universele sleepslangunit, zodat bemesters niet alleen achter een getrokken tank of zelfrijder kunnen gebruikt worden, maar ook voor sleepslangtechniek.

De Vredo SSU is een universeel koppelement tussen de trekker en de bemester, is uitgerust met een trekarm voor de aansluiting van de sleepslang en beschikt over een eigen bedieningskast en loadsensing hydrauliekvoorziening. Aan de Vredo SSU kunnen alle bemester met een maximale werkbreedte van 18 meter en die niet naar voor opklappen met een aankoppeldriehoek bevestigd worden.

De sleepslangunit is compact en heeft een eigen gewicht van 1515kg. Tegenover een standaard aankoppeldriehoek is de aankoppeling van de SSU slechts 12 cm langer, zodat het zwaartepunt van de combinatie kort op de trekker blijft. Het draaipunt van de arm ligt eveneens kort op het trekkend voertuig waardoor de combinatie wendbaar en makkelijk te sturen is. Het trekpunt van de arm ligt op de hoogte van de ondertrekhaak, waardoor er met het trekken geen gewichtsoverdracht naar achteren is.

De Vredo SSU draait op 2 knikpunten in de arm, hierdoor is het zelfs mogelijk achteruit te rijden, waarbij de aanvoerslang naast het trekkend voertuig komt te liggen zonder extreme krachten te veroorzaken op de aanvoerslang en/of de constructie van de sleepslangunit. De aan de sleepslangunit gemonteerde arm draait over de bemester heen, hierdoor trekt de aanvoerslang nooit aan de bemester zelf. Ook wordt er over de gehele werkbreedte op gelijke rijafstand mest ingewerkt, omdat de aanvoerslang geen belemmering is.

Optioneel kan de sleepslangunit geleverd worden met ISOBUS bediening en fronttankaansluiting. Hiermee kan de bediening van de SSU, uitlezing van de dosering en evt. sectieafsluiting volledig via de VT/Isobusbediening lopen.

Previous post JCB wielladers krijgen meer vermogen
Next post New Holland zet verder in op methaan
%d bloggers liken dit: