JCB wielladers krijgen meer vermogen

De middensegment wielladers van JCB krijgen een nieuwe motor die voldoet aan de Stage V normen. De JCB 411 Agri, 413S Agri en 417 Agri worden nu aangedreven door de nieuwste 4,8-liter JCB DieselMAX-viercilindermotor. De nieuwe motor brengt ook meer vermogen en koppel met zich mee.

De JCB 411 Agri en 417 Agri zijn voornamelijk ontworpen en uitgerust voor toepassingen op harde ondergrond, en beschikken over een JCB Powershift-transmissie met vier versnellingen. De 411 Agri heeft een eigen gewicht van 8,7 ton, de JCB DieselMAX motor onder de kap produceert 109 pk. De 417 Agri weegt 9,4 ton en beschikt over 130 pk uit dezelfde motor.

De 411 Agri heeft een High Torque-laadframe dat, inclusief snelwissel, 3,36 meter overlaadhoogte geeft. Met een standaard bak van 1,2 – 1,6 m3 heeft de wiellader een volledig geknikte kieplast van iets meer dan 5 ton. Drie laadframe keuzes zijn beschikbaar op de JCB 417 Agri, met een overlaadhoogte tot 4,2 meter voor stapelen en laden, en een volledig geknikte kieplast van ongeveer 3,9 ton in die configuratie, en een capaciteit tot 5,8 ton op het standaard laadframe met snelwissel en een bijbehorende overlaadhoogte van 3,3 meter.

De ‘S’-aanduiding bij de JCB 413S Agri geeft aan dat deze wiellader is uitgerust om zwaardere toepassingen aan te kunnen; hij heeft meer motorvermogen, een Powershift-transmissie met zes versnellingen en optionele sperdifferentiëlen voor en achter voor maximale tractie. Deze combinatie stelt de 413S in staat om meer duw- en trekkracht te genereren voor toepassingen zoals inkuilen en het laden van mestspreiders of voermengwagens, terwijl een potentiële topsnelheid van bijna 50 km/u hem in staat stelt gelijke tred te houden met tractoren en andere landbouwvoertuigen op de weg.

Met een eigen gewicht van 8,95 ton heeft hij 3,61 meter overlaadhoogte met het optionele High Lift-laadframe om hoge mestspreiders en voermengwagens te beladen, terwijl het standaard laadframe een verhoogd koppel bieden voor meer hefvermogen, waardoor de 413S Agri kieplasten van 4,6 tot 5,6 ton heeft, afhankelijk van de configuratie aan de voorzijde.

Naast de nieuwe motor zijn de middensegment wielladers voortaan ook uitgerust met de brandstofbesparende JCB Autostop motoruitschakeling met timerinstelling in de cabine. De knikbesturing krijgt een einddemping voor extra verfijning van de rijervaring. Een achteruitkijkcamera met standaard een eigen scherm zorgt voor meer rijgemak en draagt bij tot extra veiligheid.

%d bloggers liken dit: