Grote update voor Grimme Evo280

Grimme geeft de Evo280 rooier, die in 2018 geïntroduceerd werd, een grote update. Zo krijgt de machine onder meer een grotere NonstopBunker en hydraulische wielaandrijving. Ook kan de rooier voorzien worden voor rooien op zware grond.

Een eerste update voor de Evo280 is de grotere NonstopBunker. Deze heeft voortaan een inhoud van 6 ton.  De vergroting van de bunkerinhoud zorgt daarnaast voor een significante verhoging van de overlaadhoogte en reikwijdte zodat ook in hogere aanhangwagens vlot kan gelost worden. De NonstopBunker kan niet alleen rijdend lossen, maar kan ook terug draaien zonder de aardappelen, wortelen of uien te beschadigen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer de meerijdende kipper vol is. Tegenover rooiers met een standaard bunker zorgt de NonstopBunker voor een stijging van 30% van de rooicapaciteit.

Voor meer tractie, een betere bescherming van de bodem en een gereduceerd energieverbruik, kan de Grimme Evo280 voorzien worden van een hydraulisch aangedreven as. De hydraulische aandrijving heeft een totale stuwkracht van meer dan 2,3 t (23.000 N). Het aandrijfvermogen kan zelfs voor korte tijd worden verhoogd tot meer dan 2,6 t (26.000 N) zodat ook in de zwaarste omstandigheden het rooien kan verder gaan. De wegtransportbreedte blijft minder dan 3 m, ook met de aangedreven as. In het veld kan de telescoop-as 50cm uitschuiven voor een verhoogde stabiliteit.

Om de rooicapaciteit te behouden op zware, klevende grond kan de Evo280 voortaan ook uitgerust worden met de Turbo Clean functie, die het reinigen van bepaalde banden en reinigers eenvoudiger maakt. De TurboClean functie zorgt er voor dat de banden en reinigers na elkaar met maximale snelheid worden aangedreven, zodat er een zelfreinigend effect wordt gerealiseerd. Turbo Clean kan met een druk op de knop of automatisch bij veldeinde geactiveerd worden. Voor rooien op zware grond kunnen zeer slijtvaste schaarplaten van kunststof gemonteerd worden, welke het aankleven van grond tot het minimum reduceren. Bovendien zijn kluitenbrekers in de eerste zeefband beschikbaar, die de grondopbouw in stenenvrije, kleverige bodem verhinderen.

De Evo280 is gecertificeerd met volledige EU-typegoedkeuring volgens de officiële verordening (EU) 167/2013, die bevestigt dat aan de wettelijke veiligheids- en milieunormen wordt voldaan. Deze goedkeuring is een voordeel wanneer de machine tweedehands wordt verkocht binnen de EU, aangezien er geen nationale individuele goedkeuring hoeft te worden afgegeven.

Previous post New Holland breidt BigBaler-serie verder uit
Next post JCB wielladers krijgen meer vermogen
%d bloggers liken dit: