New Holland zet verder in op methaan

Op Agritechnica 2019 toonde New Holland de eerste T6 Methane-Powered tractor die rijp was voor productie. Deze trekker wordt later dit jaar commercieel beschikbaar in de Benelux. Daarnaast zet de fabrikant nog verder in op het gebruik van methaan met de ontwikkeling van een TK-model voor gebruik in wijngaarden.

New Holland werkt al verschillende jaren aan een trekker op methaan, en is daarmee toonaangevend in de sector op gebied van duurzame en innovatieve oplossingen. De T6 Methane Power die op Agritechnica werd voorgesteld doorloopt nu de laatste veldtesten, later dit jaar zullen verschillende praktijkklare trekkers uitgeleverd worden aan klanten in Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux. Deze landen werden specifiek gekozen omdat zij een vergevorderde biogasproductie kennen op boerderijniveau. Nadien wordt de trekker opgenomen in de catalogus van New Holland voor verkoop wereldwijd.

Naast de T6 Methane Power werkt New Holland, samen met andere partners, nog aan andere projecten op basis van methaan.  De eerste samenwerking is met Italiaanse Barolo-wijnproducent Fontanafredda, in een project dat moet leiden tot koolstofvrije wijngaardactiviteiten. New Holland en FPT Industrial testen op hun wijngaarden een nieuwe tractor op biomethaan. De nieuwe tractor is afgeleid van een standaard New Holland TK-model, die wordt aangedreven door de nieuwe FPT Industrial F28-motor. De tractor die in de Fontanafredda-wijngaarden wordt getest, rijdt op biomethaan, met als doel om de eerste CO2-vrije wijnproductie te verwezenlijken – een belangrijke stap richting het koolstofarm maken van de druiventeelt.

%d bloggers liken dit: