Met de Azurit 9 van Lemken is het mogelijk om rijpaden met flexibele afstanden en ritmes aan te leggen. Om deze rijpaden gemakkelijk in te plannen ontwikkelde de fabrikant de rijpadenconfigurator.

De Lemken Azurit 9 zaait 2 rijen maïs op 12,5 cm bij elkaar, tussen 2 rijenparen meet de afstand 62,5 cm, volgens het DeltaRow principe. Wanneer 1 rij uitgeschakeld wordt, verhoogd de afstand tussen de rijenparen naar 75 cm, worden beide rijen langs een rijpad uitgeschakeld stijgt deze afstand zelfs naar 87,5 cm. Om aan hetzelfde aantal planten per vierkante meter te komen verhoogd de zaaimachine automatisch het aantal korrels dat gezaaid wordt. Om dit allemaal uit te rekenen en in te stellen ontwikkelde Lemken de rijpadenconfigurator. De enige informatie die de software daarvoor nodig heeft, is de werkbreedte van de veldspuit en kunstmeststrooier, de spoorbreedte en de afstand van de planten tot de zijkant van de banden. Het resultaat zijn juist aangelegde rijpaden met correcte gewasverzorging als gevolg en een toename van de totale oppervlaktecapaciteit.

De rijpadconfiguratoren voor de Azurit 9 en de zaaimachines in de Solitair 25-serie zijn gratis online, op alle computers of andere mobiele apparaten, te gebruiken op http://tramline.lemken.com.

 

%d bloggers liken dit: