Väderstad investeert verder in de productie van originele onderdelen

Väderstad Components produceert alle originele reserve- en draagonderdelen voor de landbouwmachines van Väderstad. De fabrikant investeert nu in automatisatie met behulp van high-tech machines en zeer geavanceerde robotica.  Het bedrijf heeft momenteel meer dan vijftig medewerkers en er wordt nu nog een grote investering gedaan voor de toekomst, gericht op het vergroten van capaciteit, veiligheid en kwaliteit.

“We breiden de gebouwen met nog eens 2.000 m2 uit, om de fabrieksunits bij elkaar te brengen en de faciliteit op die manier voor verwachte groei voor te bereiden.  De toevoeging creëert nog betere omstandigheden om de productie van duurzame slijtdelen te verhogen, terwijl de fabriek een betere doorstroming en een nog betere werkomgeving zal hebben”, zegt Dan Somlin, Managing Director van Väderstad Components.

Officiële opening in het voorjaar van 2021
Het uitbreidingsproject start in het najaar van 2020 en de nieuwe unit zal naar verwachting in het voorjaar van 2021 open kunnen. Op lange termijn zal ook de werving van nieuw personeel in overweging worden genomen. “Samen met de nieuwe productielijn die al bestaat, creëert dit spannende ontwikkelings- en groeimogelijkheden die uiteindelijk zullen leiden tot een grotere behoefte aan vaardigheden en rekrutering”, zegt Dan Somlin.

 

%d bloggers liken dit: