Mijlpaal voor Claas: een half miljoen maaidorsers geproduceerd

500.000, een magisch cijfer. Zoveel maaidorsers produceerde Claas sinds de lancering van hun eerst MDB in 1936. Om dit jubileum te vieren komt er een speciale uitvoering van de Lexion, Trion, Evion en Dominator.

De verschillende jubileum-machines worden gebouwd in de fabrieken van Harsewinkel (Duitsland), Omaha (VS) en Gaomi (China). Door in de 3 fabrieken samen jubileum-machines te bouwen wil Claas de verwevenheid tussen de locaties benadrukken.  Het ontwerp van de jubileummodellen is een eerbetoon aan de geschiedenis van de Claas-maaidorsers. Hun zilvergrijze lak herinnert aan de begindagen van de Claas-maaidorser tot 1961, terwijl het Claas-groen metallic verwijst naar de kleurcode die in 1966 werd geïntroduceerd met de Senator en die sindsdien beroemd is geworden. De gestileerde knopers ingelegd in de Claas letters aan beide zijden van de jubileummodellen herinneren aan het oude bedrijfslogo met de beroemde Claas knoper, het eerste patent geregistreerd door het bedrijf in 1913.

500.000 Claas-maaidorsers zijn in de eerste plaats 500.000 succesverhalen, omdat boeren en ondernemers over de hele wereld ons 500.000 keer hun vertrouwen hebben geschonken”, zegt Jan-Hendrik Mohr, CEO van CLAAS. “Daarom vieren we dit jubileum internationaal met een wereldwijde uitrol van verschillende jubileummachines in Harsewinkel, Omaha en Gaomi. Daarnaast waarderen we ook de expertise van ons wereldwijde maaidorserproductienetwerk, waartoe ook onze maïsplukkerproductiefaciliteit in Törökszentmiklós, Hongarije behoort.”

De jubileum-modellen worden de komende weken getoond op verschillende beurzen wereldwijd en ook tijdens demonstraties. Klanten kunnen deelnemen aan de viering door te kiezen voor een jubileum editie voor de oogst 2025, machines die herkenbaar zijn aan de specifieke “500.000 – More than a machine”-stickers op de zijkappen, maar ook aan een aantal speciale uitrustingsonderdelen. Daarnaast krijgen alle Claas-maaidorsers van modeljaar 2025 een sticker met de tekst “500.000 – More than a machine”, die op de cabinedeur wordt geplakt. “Een Claas-maaidorser is meer dan alleen een machine”, vervolgt Jan-Hendrik Mohr. “Achter elke Evion, Trion, Lexion of Dominator staat een krachtig verkoopnetwerk, een uiterst professioneel servicenetwerk, een snelle en efficiënte levering van reserveonderdelen en nog veel meer. En last but not least, een sterke internationale marketing voor gebruikte machines die, naast de technische factoren van algemene prestaties, betrouwbaarheid en levensduur, klanten over de hele wereld inspireert”.

%d bloggers liken dit: