New Holland breidt nieuwe CR lijn uit

De New Holland CR11, die op Agritechnica gelanceerd werd, krijgt een kleinere variant. De CR10 krijgt hetzelfde nieuwe dorssysteem als de CR11. En hoewel de kleinere CR over een iets lichtere motor en kleinere graantank beschikt, is het een echte capaciteitsmachine. 

De grote blikvanger op Agritechnica was de New Holland CR11. Nu stelt de fabrikant de CR10 voor. De nieuwe maaidorser beschikt over hetzelfde dorssysteem als de CR11, namelijk 2 24 duims dorsrotoren en het nieuwe Twin Clean reinigingssysteem. Waar de CR11 een FPT Cursor 16 motor heeft die goed is voor 775 pk, krijgt de CR10 een FPT Cursor 13 onder de kap, goed voor 635 pk. De graantank van de CR10 is met een inhoud van 16.000 liter 4.000 liter kleiner dan die van de CR11.

Beide nieuwe maaidorsers kunnen uitgerust worden met maaiborden met werkbreedtes van 10,6 tot 15,0 m met vaste of variabele messen en met zogenaamde draperheaders. Voor de korrelmaisoogst zijn voorzetstukken van 12 en 16 rijen verkrijgbaar. De losvijzellengte kan worden afgestemd op alle maaibordbreedtes.

Er zijn drie aandrijflijnopties om te voorzien in alle vereisten voor maaiborden, standaard met vaste aandrijving, standaard met variabele aandrijving en een variabel systeem voor zwaar gebruik. Op de variabele aandrijflijn kan de snelheid van het maaibord/invoermechanisme door middel van een CVT-aandrijfeenheid op de motor/transmissie worden afgestemd op de gewas- en veldomstandigheden. Het omkeren van het voermechanisme/maaibord wordt bereikt met een hydraulische motor op de aandrijflijn met vaste snelheid, en met de CVT-aandrijving op de aandrijflijn met variabele snelheid.

De CR10 en CR11 zijn uitgerust met een hydrostatische 2-traps transmissie en de semi-automatische TerraLock-differentieelblokkering die handmatig wordt ingeschakeld en automatisch wordt uitgeschakeld, afhankelijk van stuurhoek en voorwaartse snelheid.  SmartTrax rupsen zijn verkrijgbaar met drie breedtes van 660 mm, 810 mm en 910 mm, met rubber of hydraulische demping. De totale machinebreedtes zijn respectievelijk 3,49 m, 3,79 m en 3,99 m.

Voor loonwerkers met een voorkeur voor een machine op wielen hebben New Holland en Michelin samen banden met een breedte van 900 mm en een diameter van 2,32 m (VF 900/65 R46) ontwikkeld, om samendrukking te minimaliseren en tractie te maximaliseren. Alternatieve bandenopties zijn VF 800/70 R46 (diameter van 2,32 m) en VF900/60 R38 (diameter van 2,05 m). Achterbanden op zowel maaidorsers met wielen als met rupsbanden zijn verkrijgbaar in breedtes van 500 – 750 mm. Tot de andere opties behoren  dubbele 710/70 R42- of 800/70 R38-banden en LSW-banden met een breedte tot 1400 mm.

%d bloggers liken dit: