Video: Kalk strooien met John Deere & Bredal – Taakkaart gemaakt na bodemscan – Jalaco Agri

Jalaco Agri maakte gebruikt van de bevroren grond op deze koude dag in januari om kalk te strooien. Het perceel koolzaad was eerder al volledig in kaart gebracht met een bodemscanner zodat de kalk plaatsspecifiek kon gestrooid worden. Zo kan niet alleen kalk bespaard worden, maar krijgen de plekken met de hoogste nood ook de grootste en correcte dosis.

De Bredal K135XESC heeft een kuipinhoud van 21 kubieke meter en een maximale strooibreedte van 30m voor kalk. Kunstmest kan tot 50m breed gestrooid worden. De strooischotels staan 6 meter uit elkaar, en worden gevoed door midden van transportbanden. Hier wordt de kalk op 12 meter breedte gestrooid, omdat er met een bodemkaart gewerkt wordt. De strooier wordt via ISOBUS bediend. Om overlap te vermijden is de strooier uitgerust met sectiecontrole per schijf.

YouTube player
%d bloggers liken dit: