Nieuwe multifunctionele zuigarm op transporttank Fliegl

Fliegl Polyline tanker met Polyfant zuigarm

Fliegl speelde de afgelopen jaren sterk in op de stijgende vraag naar logistieke oplossingen voor de biogas- en mengmestsector. Zo biedt de fabrikant tanks aan in gegalvaniseerd en al dan niet geverfd staal, RVS, polyester of aluminium. Om de ergonomie tijdens het laden verder te verbeteren introduceerde Fliegl recent de Polyfant zuigarm. Met deze zuigarm kan mest zowel rechtstreeks uit de mestput of bovengrondse silo gezogen worden, als gelost worden in een (wacht-)container.

Tijdens de drukke periodes waarin mengmest en digestaat mag uitgereden worden zorgt een goede logistieke keten er voor dat de injecteurs kunnen blijven rijden. Bij deze logistiek hoort ook het aan- en afkoppelen van de zuigslangen, wat vaak een lastig karwei is. Fliegl vond hiervoor een oplossing in de vorm van een polyvalente zuigarm, de Polyfant gedoopt. De Fliegl Polyfant kan zowel gebruikt worden om mest of digestaat uit de kelder of silo te zuigen, als om te lossen in een container, en dat zonder de cabine te verlaten.  De basis is een hydraulisch aangedreven verdringerpomp met een debiet van 6.000 liter per minuut. Doordat de zuigarm 8” diameter heeft kan de capaciteit van de pomp ten volle worden benut en vult men een Fliegl Polyline 29.000 liter transporttank in slechts 5 minuten. Een ander voordeel van de Polyfant is dat men slechts 1 buis nodig heeft ipv een aparte aanzuigbuis en een aparte losbuis. Dat scheelt een stuk in gewicht wat voor een transporttank vaak doorslaggevend kan zijn.

De Polyfant is enkel beschikbaar voor de Fliegl transporttanks. De zuig/losarm was eerder te zien op Agribex waar hij voorgesteld werd op een Fliegl PolyLine 29.000 liter.

%d bloggers liken dit: