The Boss, veel vermogen in nieuwe Valtra

Valtra onthulde deze week de nieuwste generatie van de S Serie. De nieuwe S Serie is verkrijgbaar in vermogens van 280 tot 420 pk, het hoge vermogen geeft hem de bijnaam “The Boss”. Na aanzienlijke investeringen in de thuisfabriek van het merk in Finland, zal de 6e generatie S Serie nu in Suolahti worden geproduceerd. Deze welkome terugkeer luidt een nieuw tijdperk in voor de S Serie. Naast diverse ontwerp- en functieverbeteringen is de gehele S Serie nu verkrijgbaar met de beroemde Valtra Unlimited-aanpassingsopties.

De 6de generatie van de S Serie krijgt een 8,4 liter AGCO Power-motor onder de kap. Deze wordt gekoppeld aan een CVT-transmissie, samen zorgen ze voor een verlaging van het toerental met 5% en een vermindering van het brandstofverbruik tot 10% in vergelijking met de vorige generatie van de S.

“The Boss” krijgt een nieuw ontwerp, een verbeterde toegang naar een nieuwe ruime cabine, een groter aantal lampen (allemaal LED) en meer veelzijdigheid voor alle taken. Het in de fabriek gemonteerde TwinTrac-achteruitrijsysteem en de SmartTouch-gebruikersinterface zijn altijd populaire functies geweest bij de bestuurders uit de S Serie. De nieuwe S Serie brengt een aantal upgrades met zich mee, waaronder een reeks verbeteringen van vering van de vooras en cabine, daarbij kunnen tractoren uit de S Serie ook worden uitgerust met Valtra’s Skyview-cabineoptie en Valtra Unlimited-aanpassingen.

De nieuwe S Serie biedt alle technologie die geavanceerde slimme boeren mogen verwachten. Valtra’s SmartTurn automatisch keren op de kopakker completeert de autonome veldrijervaring met vier draaipatronen – Part Field Mode, U-Turn, Y-turn en K-turn, waarmee de bestuurder het veld op de meest efficiënte manier kan bewerken. “Ons precisielandbouwaanbod voldoet vandaag de dag aan de meeste eisen van klanten, en de SmartTouch-gebruikersinterface maakt de slimme landbouwtechnologie van Valtra de gemakkelijkste op de markt. We werken aan nieuwe technologiefuncties waarvan Valtra-klanten in de nabije toekomst zullen profiteren”, zegt productmarketingspecialist Johan Grotell. Het op Isobus gebaseerde Tractor Implement Management (TIM) staat bijvoorbeeld gepland voor release op de S Serie in 2025.

De 6e generatie S Serie markeert de eerste wereldwijde lancering van een Valtra-tractor. De serieproductie wordt in het tweede kwartaal van 2024 opgevoerd en de eerste leveringen in Europa kunnen in de zomer worden verwacht. Leveringen aan regio’s met minder gereguleerde emissienormen, zoals Zuid-Amerika, zijn gepland voor de tweede helft van 2024. Valtra zal de S Serie vanaf november 2023 wereldwijd presenteren op veld- en klantevenementen. Voor degenen die graag tot de eersten willen behoren om de nieuwe S Serie van dichtbij te zien, zal Valtra tussen 12 en 18 november de 6e generatie S Serie tonen op de Agritechnica in Hannover, Duitsland. U kunt Valtra vinden op stand B39 in hal 20.

%d bloggers liken dit: