Stanhay geeft hun Seven zaaielement een upgrade naar de nieuwe X generatie. Deze nieuwe X-serie kan kleine ruwe of gepilleerde zaden, zoals wortel en ui zaaien door de nieuwste technologie, en dit zonder luchtondersteuning.

Het Stanhay X7 zaaielement heeft een 12 liter grote zaadbak, Het zaaien zelf gebeurt door middel van een zaaiwiel dat de zaadjes één voor één uit de zaadbak meeneemt. Een deflectorschijf rolt overtollig zaad zachtjes weg van het wiel om ervoor te zorgen dat er slechts één zaadje per cel is. Het zaaduitwerppunt bevindt zich aan de onderkant van de eenheid, dicht bij de grond, waar een
speciale uitwerpplaat zorgt voor een precieze, consistente uitwerping van het zaad om een nauwkeurige zaadafstand te behouden. Het element wordt mechanisch of elektrisch aangedreven. Met weinig bewegende onderdelen zijn de bedrijfskosten laag en het onderhoud eenvoudig. Luchtondersteuning is niet nodig op het element.

Eén element weegt ongeveer 70 kg, opvouwbare machines bestaan tot 12 rijen, niet opvouwbaar zijn tot 18 rijen mogelijk. De kleinste rijafstand bedraagt 200 mm. De zaaielementen kunnen uitgerust worden met een optioneel harksysteem om korstvorming te voorkomen, telescopische kluitafscherming om kluiten of stenen voor de rij te verplaatsen en een schijf om te helpen bij harde of rommelige omstandigheden.

 

%d bloggers liken dit: