Manitou experimenteert met verreiker op waterstof

Manitou verkent alternatieve brandstoffen, met als doel om tegen 2030 de uitstoot van broeikasgassen door hun machines met 34% te verlagen. Nadat de fabrikant eerder al full electric machines uitbracht, wordt er nu ook in Ancenis geëxperimenteerd met waterstof. Manitou rustte daarvoor een MT1840 uit met een brandstofcel.

De zoektocht naar krachtbronnen met minder uitstoot is in volle ontwikkeling. Ook Manitou zet de stap naar alternatieven, niet alleen met de full electric machines die ze al in het gamma hebben, maar ook met een MT1840 voorzien van een brandstofcel. Deze brandstofcel zet waterstof om in elektrische stroom die kan gebruikt worden om elektromotoren aan te drijven. Een andere toepassing van waterstof is gebruik in een verbrandingsmotor. Manitou is van plan de technologie te kiezen die het best aansluit bij de vragen van klanten.

Het prototype, dat gebaseerd is op een verreiker uit de constructieserie bij de fabrikant, heeft een hefhoogte van 18 meter, en kan tot 4 ton heffen.  De machine zal worden getest en eind 2023 naar werven worden gestuurd om waardevolle feedback van gebruikers te verzamelen om dit prototype te verbeteren. Bijna 50 ingenieurs en techniekers zijn actief op het project.

Manitou hoopt tegen 2026 met een 100% waterstofaangedreven verreiker op de markt te kunnen komen.

%d bloggers liken dit: