10.000 trekkers voor 2022 in St.Valentin

Maar liefst 10.000 trekkers rolden dit jaar van de band in de CNH Industrial-fabriek in St. Valentin. De jubileum-trekker, een Steyr 6300 Terrus CVT, werd gevierd door de 831 medewerkers in de fabriek, die de thuisbasis is van het merk. De trekker verliet de productielijn in de week voor Kerstmis.

De fabriek in St. Valentin produceert tractoren van 100-300 pk. Deze trekkers, gemaakt van 14.500 onderdelen, worden wereldwijd verdeeld via een netwerk van 420 importeurs en dealers. Een trekker bouwen duurt ongeveer 40, elke tien minuten rolt er eentje van de lijn. Met 6.400 verschillende specificaties zijn zelden twee trekkers hetzelfde. Recente ontwikkelingen in de fabriek van 170.180 m2 omvatten een grote investering in een nieuwe lakinstallatie. In 2022 ontving de fabriek voor de derde keer het BGF-keurmerk (Workplace Health Promotion), als erkenning voor de grote verscheidenheid aan activiteiten die zijn opgezet om de gezondheid van werknemers te bevorderen.

“Gezien de uitdagingen waarmee de industrie wordt geconfronteerd, zijn we blij dat we het afgelopen jaar 10.000 trekkers hebben geproduceerd”, zegt Hannes Woegerbauer, fabrieksdirecteur van St. Valentin. “Kwesties als problemen met de onderdelenvoorziening en de noodzaak om het personeel te beschermen tegen het coronavirus hadden een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de productie, maar als team hebben we gewerkt om de hindernissen te overwinnen en aan de vraag van klanten te voldoen.”

“Het is toepasselijk dat de 10.000ste tractor die in de loop van 2022 de productielijn in St. Valentin verlaat, het topmodel in het vlaggenschip van de STEYR-reeks is,” zegt Christian Huber, Vice President Global Tractor Product Management & Managing Director CNH Industrial Austria GmbH. “Het is een duidelijke illustratie van de groeiende behoefte van landbouwers aan eersteklas vermogens- en technologieniveaus, aangezien de efficiëntie van landbouwmachines steeds belangrijker wordt. Ik denk dat het feit dat we opnieuw de productiedrempel van 10.000 eenheden hebben doorbroken, aantoont hoezeer dit type tractor in trek is naarmate de landbouwbedrijven groter worden – waar kleinere eenheden zoals de STEYR Profi en Expert een groot deel van ons productievolume blijven uitmaken.”

Bron foto’s: CNH Industrial

%d bloggers liken dit: