Miniatuurbeurs OTL De Lozen Boer verhuist naar Merelbeke

De bekende miniatuurbeurs van OTL De Lozen Boer ging jarenlang door in zaal Uyttenhove in Lochristi. Toen het niet langer mogelijk was de locatie te huren vond de expositie onderdak in de gebouwen van Floréac. Voor de 13de editie die dit jaar plaats vindt verhuist de beurs naar de Gemeentehallen van Merelbeke.

In Merelbeke is er bijna 2.500 vierkante meter exporuimte ter beschikking voor diorama’s, miniaturen en onderdelen, en dit voor zowel professionele verkopers als liefhebbers. “Nadat de huurprijzen voor de locatie bij Floréac omhoog gedreven werden, moesten we op zoek naar een nieuwe locatie”, vertelt Raf Janssens, het bekende gezicht achter de Miniatuurbeurs. “Onze roots liggen in Lochristi, maar ik ben er zeker van dat de bezoekers ook de weg vinden naar Merelbeke. Uiteindelijk hebben we met de beurs toch een nationale en internationale uitstraling, die paar kilometer verschil tussen beide locaties is dus niet onoverkomelijk. We zijn blij dat we er terug kunnen zijn, nadat de voorbije jaren de Miniatuurbeurs omwille van Covid-19 niet kon doorgaan.”

Voor deze editie is het niet langer mogelijk om verkoopstafels vast te leggen. De organisatie klokt af op 300 lopende meter tafel voor verkoop en tentoonstelling van miniaturen, en 300 vierkante meter voor telegeleide miniaturen. Naar goede gewoonte voorziet de organisatie ook een aperitief-hoek zodat de bezoekers het beste kunnen maken van hun zondag!

Praktisch:
Locatie: 
Gemeentehallen Merelbeke – Poelstraat 39-41 B-9820 Merelbeke
Datum: 29 januari 2023
Tickets: €5 aan de deur (geen voorverkoop) – Kinderen jonger dan 12 jaar/Leden OTL De Lozen Boer: gratis toegang

Terugblik op de editie van 2020

%d bloggers liken dit: