Einböck met eenvoudige rijenzaaimachine naar Agritechnica

Einböck, in België sinds kort ingevoerd door Packo Agri, toont op Agritechnica een vernieuwde versie van hun Chopstar Seeder. Deze eenvoudige rijenzaaimachine kan gekoppeld worden aan de nieuwe Jumbo Seed fronttank.

De Einböck Chopstar Seeder is een rijenzaaimachine die geschikt is voor teelten zoals soja, veldbonen, lupines, maar ook granen en grotere vanggewassen zoals komkommerkruid en stoppelknollen. De zaaimachine bestaat in versies met 6, 9 en 12 zaaielementen. De smalste rijafstand bedraagt 25 cm en is quasi traploos instelbaar voor grotere rijafstanden. De zaaielementen zijn standaard voorzien van  sleepkouters maar kunnen optioneel ook uitgerust worden met een dubbele schijfkouter.

Voor de verdeling van het zaad is bij de Einböck Chopstar Seeder keuze uit meerdere mogelijkheden. Zo kan de machine voorzien worden van de pneumatische zaadbox P-Box STI, die ook op andere werktuigen kan gebruikt worden. De Chopstar Seeder kan ook gekoppeld worden aan de nieuwe Jumbo Seed fronttank. Deze fronttank, met een inhoud van 1.600 liter, beschikt over maximaal 4 doseerunits. Deze doseerunits worden via transportbuizen onder de trekker gekoppeld aan de verdeelkoppen, zodat er maximaal 72 zaaduitlopen voorzien kunnen worden van zaad.
De Jumbo Seed fronttank kan behalve aan de Chopstar Seeder ook gebruikt worden in combinatie met bijvoorbeeld de Aerostar wiedeg of de Chopstar schoffelmachines.

Previous post Evers Schoffelbemester door camera aangestuurd
Next post Agribex: Zilveren hoef voor VDW Quatro
%d bloggers liken dit: