New Holland stoot ploegenfabriek af

CNH Industrial, het moederbedrijf van New Holland, heeft de Överum ploegenfabriek in Zweden verkocht. De ploegen verdwijnen uit de New Holland catalogus.

In 2016 nam CNH Industrial Kongskilde over. De merken Kongskilde, Överum, en JF werden zo deel van de catalogus van New Holland. Een tegenvallende verkoop en winstmarge enerzijds en de keuze om zich als producent te richten op onderzoek, ontwikkeling en productie van de eigen kernproducten anderzijds zet CNH Industrial er toe aan om de Zweedse ploegenfabriek van Överum terug te verkopen. Kongskilde en JF  blijven als merken wel onder de New Holland vlag geproduceerd en verkocht worden.

De fabriek is gekocht door de Duitse investeringsmaatschappij FairCap, die het merk Överum terug in leven brengt.

 

%d bloggers liken dit: