In Memoriam: Frank De Walsche

We vernamen het overlijden van Frank De Walsche eerder deze week. Frank verloor, na een mooi en vol leven, de strijd tegen kanker. Zijn dood is niet alleen een groot verlies voor de Belgische landbouwwereld, maar raakt ons ook persoonlijk.

Ik leerde Frank vele jaren geleden kennen, tijdens een interview voor een artikel. DEWA als merk kende ik al van toen ik als kleine gast achter de hakselaar liep, de mensen achter het merk volgden toen ik landbouwjournalist werd. Tijdens ons eerste gesprek viel mij Franks soms brutale directheid op. Iets wat ik zeer kon appreciëren. Frank was recht voor de raap en eerlijk, maar daarom niet minder warm. Doorheen de jaren groeide mijn appreciatie voor Frank verder. Zakelijk hadden we dikwijls contact, op de zaak in Evergem of op beurzen, maar ook privé hadden we vaak contact. Frank was, samen met zijn broer Jan, één van de eersten die ons in de opstart van Hectares steunden. Maar ook andere projecten die we de voorbije jaren lanceerden konden op de steun van Frank rekenen.

Ik zal Frank herinneren zoals hij voor ons was. Brutaal direct, eerlijk, warm en behulpzaam. Nu is het stil in Evergem. We denken aan Frank en laten het leven even passeren. Maar wanneer straks de hakselaars brullen in het veld en een DEWA wagen vol blazen leeft Frank verder.  Wanneer de geur van vers gras of mais over de velden drijft leeft Frank verder. We dragen hem mee in onze gedachten en harten.

Vaarwel Frank, we gaan je missen.
Frank De Walsche – ° 26/12/1971 – + 24/04/2024

Antoon & Kim
Hectares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: