Fendtfans verzamelen eind juni in Kuurne voor het Fendt Treffen

Eind juni kunnen alle Fendt-fans hun hart ophalen in Kuurne. Dan organiseert Fendt-importeur Hilaire Van der Haeghe voor de 5de maal een groots Fendt Treffen.

Iedereen die een link heeft met de landbouwsector kent uiteraard Fendt. Fendt is een Duitse fabrikant en produceert sinds 1936 landbouwmachines. Maar een Fendt is niet zomaar een tractor, het is een heus werkpaard waarbij betrouwbaarheid, gemak, comfort en ergonomie centraal staan, zelfs onder de meest zware omstandigheden. De spreuk luidt niets voor niets: “Als de boer rijdt met een Fendt, is de boerin content”.  In België wordt Fendt verdeeld door de firma Hilaire Van der Haeghe. Het Antwerpse familiebedrijf bestaat ondertussen 125 jaar. Rond deze mijlpaal werden in 2023 verschillende events georganiseerd. Om het feestjaar in schoonheid af te sluiten, organiseert de Fendt-invoerder samen met Agrimadis een groots Fendt Treffen op zondag 30 juni 2024 (tussen 11u00 en 17u00) in de Hippodroom van Kuurne.

Julien Vanderhaeghe, Business Unit Manager bij HH agri: “We zijn sinds 1967 de invoerder van het merk Fendt in België. Fendt is niet zo maar een tractor. Het is een merk met vele trouwe fans die heel trots zijn op hun tractor en graag andere Fendt-fans en -eigenaars ontmoeten. Een Fendt-treffen is dus niet zomaar een treffen van tractoren, maar een geweldige bijeenkomst van alleen maar bezitters, gebruikers en liefhebbers van Fendt tractoren, van oud tot nieuw. Op zondag 30 juni 2024 verwelkomen we in de Hippodroom van Kuurne de meest nostalgische tractoren uit grootvaders tijd en hypermoderne trekbeesten van het zwaarste kaliber. Het wordt een ‘Fendtastische’ dag vol passie, kameraadschap waarbij alles natuurlijk rondom Fendt zal draaien. Fendt zal zelf ook nog voor enkele nieuwigheden zorgen die nog niet eerder in België zijn getoond, waaronder de nieuwste Fendt 600 serie en ook de Fendt Full Line zal niet ontbreken.”

Tijdens het Treffen zullen ook heel wat prijzen worden uitgereikt in een aantal categorieën, waaronder de verste deelnemer, de oudste deelnemende tractor en de mooist gerestaureerde Fendt. De bezoekers kunnen zich bovendien verwachten aan heel wat spektakel: oogverblindende Fendt parades, een tractorwijding en spectaculaire demo’s zullen voor onvergetelijke momenten zorgen. De allerkleinste fans worden ook in de watten gelegd met heel wat randanimatie waaronder springkastelen, een schminkstand en een traptractor-circuit. Voor de fans zal er ook een zeer uitgebreide Fendt fanshop zijn, gedecoreerd met een aantal unieke miniatuurmodellen van een gepassioneerd verzamelaar.

Tom Van Looveren, Salesmanager Fendt bij HH agri, licht verder toe: “In het verleden organiseerden we reeds vier maal een Fendt Treffen. Het derde en grootste tot hier toe vond in 2006 eveneens plaats in Kuurne. In de Hippodroom verwelkomden we toen meer dan 1.600 bezoekers en 550 Fendt tractoren. Aangezien Fendt vandaag in België succesvoller is dan ooit tevoren en het toch al enkele jaren geleden is dat we nog een Fendt Treffen hebben georganiseerd, verwachten we een absolute recordopkomst voor dit vijfde Fendttreffen. Jawel, als het moet is er in de Hippodroom plaats voor 1000 Fendt-tractoren.”

 Geïnteresseerden die met hun Fendt tractor aan het Fendt Treffen wensen deel te nemen, kunnen zich vanaf vandaag inschrijven op de website www.fendttreffen.be. Ook bezoekers kunnen hier aan een voordelig tarief hun toegangsticket aankopen. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen gratis toegang.

%d bloggers liken dit: