Boerinnenkalender: Celine (mei)

Het weer laat eindelijk veldwerk toe! Deze maand staat Celine op de Boerinnenkalender.

Hoi iedereen, ik ben Celine Beijnsberger, en ik word volgende maand 21 jaar. Zowel mijn schoonouders als mijn vriend hebben een vleeskippenbedrijf in Bree. Dit jaar heeft mijn vriend Yves al 5 jaar zijn kippenbedrijf, we waren al samen toen hij begon te bouwen.

HCTRS: Waarom sta je op de boerinnenkalender?
Elke voorgaande editie stonden er echt straffe boerinnen op de kalender, die de liefde voor de sector uitstraalden. Toen ik dit jaar de kans kreeg om ook op de kalender te staan, samen met mijn kuikens, heb ik niet getwijfeld!

HCTRS: Wat is je favoriete trekker?
Mijn favoriete trekker is een Fendt, meer bepaald de Fendt 818. Met deze trekker heb ik meegedaan met de trekkertrekker, en hij heeft mij verder gebracht dan mijn vriend Yves!

HCTRS: Wat is je favoriete werk op het bedrijf?
Mijn favoriete werk is tussen de kuikens lopen om de gezondheid, het klimaat en het gedrag te controleren. Zo dicht bij de dieren voel je snel of alles goed is. Ook al zitten ze met veel in de stal, contact blijft nodig.

HCTRS:  Wat wil je aan andere (jonge) boerinnen nog meegeven?
We hebben een prachtige sector, waarin altijd plaats is voor nieuwe boeren en boerinnen! Ik hoop dat er nog veel boerinnen blijven bestaan want bijna elke boer heeft een boerin nodig. Samen het bedrijf runnen is het mooiste wat er is

%d bloggers liken dit: