Tot voor kort bestond de Cenio-reeks uit 3 modellen met werkbreedtes van 2,5, 3 en 4 meter, allen met een star chassis. Met de nieuwe Cenio 4000-2 krijgt de reeks een 4de model, dat hydraulische opklapbaar is en een werkbreedte van 4 meter heeft.  De Cenio is geschikt voor tractormotorvermogens van 105 tot 275 pk.

De gedragen Amazone Cenio is een driebalks mulchcultivator. De cultivator is geschikt voor zowel ondiepe (5cm) stoppelbewerking als middeldiep en diep losmaken van de grond. Met een tandafstand van 30 cm werkt de Cenio ook bij veel gewasresten verstoppingsvrij en werkt hij het beschikbare organische materiaal gelijkmatig in de grond. De Cenio Special is uitgerust met een breekbout-overbelastingsbeveiliging, de Super uitvoering is verkrijgbaar met een drukveerbeveiliging tegen overbelasting, met een uitbreekkracht van 500 kg. Dankzij deze overbelastingsbeveiliging is de Cenio in steenachtige omstandigheden optimaal beschermd en behouden de tanden ook onder harde omstandigheden de ingestelde werkdiepte zeer goed.

De Amazone Cenio beschikt over de schaarvarianten uit het C-Mix 3-systeem. Voor ondiepe stoppelbewerking kan de 320 mm brede ganzenvoetschaar of de 360 mm brede C-Mix-vleugelschaar worden gebruikt, voor primaire grondbewerking de 100 mm of 80 mm brede C-Mix-schaar en voor diep losmaken tot 30 cm de 40 mm brede C-Mix-schaar. De werkdiepteverstelling vindt bij de Cenio 4000-2 volledig hydraulisch plaats vanuit de tractorcabine. Door de hydraulische werkdiepteverstelling kan de werkdiepte tijdens de bewerking in overeenstemming met het gebied en de bodemgesteldheid worden aangepast. Voor het egaliseren van de grond achter de tanden is de Cenio uitgerust met fijn getande holle schijven met een diameter van 410 mm.  Dankzij de parallellogramophanging van de egalisatieschijven past de werkdiepte zichzelf aan wanneer de werkdiepte van de tanden wordt gewijzigd.

Voor het opnieuw aandrukken van de grond kan uit 7 walsen worden gekozen. Door de grote keuze aan walsen kan de ideale wals voor de betreffende gebruiksomstandigheden worden gevonden. Als het akkerland binnen een bedrijf sterk wisselt, kan de wals dankzij het snelwisselsysteem zonder veel moeite worden vervangen. Daarnaast kunnen de walsen optioneel worden uitgevoerd met een eenrijig egsysteem uitgebreid.

YouTube player
%d bloggers liken dit: