Agribex: Zilveren hoef voor VDW Quatro

VDW Constructie krijgt de Zilveren Hoef voor hun Quatro reiniger/snijder. De machine bestaat zowel in getrokken als stationaire variant en is niet alleen geschikt voor het reinigen en snijden van bieten maar ook voor andere knolgewassen zoals aardappelen of wortelen. Het reinigen gebeurt droog of nat via twee walsen en een (al dan niet met water gevulde) trommel. Stenen verlaten over de volledige lengte de machine via kleppen onder veerdruk. Snijden (versnipperen) is mogelijk via een snijkamer met grote capaciteit (22 ton/u).

De jury waardeert vooral het arbeidsgemak en de ergonomie van het toestel, de grote capaciteit, de flexibiliteit van de uitrusting (al of niet nat wassen en snijden, stationaire of mobiele opstelling, al of niet afdraaien via een transportband) en het inzetten op een lange levensduur (gemakkelijk te herstellen door het vervangen van onderdelen).

Previous post Einböck met eenvoudige rijenzaaimachine naar Agritechnica
Next post Vandalisme aan machines in Hoeilaart
%d bloggers liken dit: