Magazine – Techniek: 6 wielen onder de rooier, niks nieuws voor Dewulf

Dewulf lanceerde eind november 2020 de Enduro. Dat die rooier er zat aan te komen wisten we al langer, Hectares publiceerde in oktober 2019 al een spionagefoto. Het was dus vooral wachten op de technische gegevens. Maar hoe nieuw is die Enduro precies, en vooral, wat neemt de machine mee van een vorige rooier op 6 wielen? Want voor de Enduro was er de Potato4CE…

Vorig jaar oktober viel er plots een foto van een wel zeer indrukwekkende machine in de mailbox. Dewulf was aan het testen met een rooier met maar liefst 3 assen. De foto werd gretig gedeeld op de sociale media en voorzien van de nodige commentaren. Maar de fabrikant was met deze machine niet aan zijn proefstuk toe. In 2004 toonde de Roeselaarse fabrikant al de Potato4CE (Potato Force), een vierrijige rooier op 3 assen. Waarom is de ontwikkeling van deze rooier niet veel later stopgezet, en in welke mate is het DNA van de rooier meegenomen in de ontwikkeling van de nieuwe Enduro? In Roeselare hadden ze het antwoord.

Hoe wordt een nieuwe machine nu ontwikkeld bij Dewulf? Om dat te weten te komen kan je het volledig artikel lezen in Hectares Magazine #1! Klik hier om het volledig artikel te lezen. 

Tekst: Antoon Vanderstraeten – Foto’s: Michiel Saeyens

Previous post Marc Ballekens wordt nieuwe directeur PCLT Roeselare
Next post Configureer zelf je Joskin veewagen of weidebeluchter
%d bloggers liken dit: