Marc Ballekens wordt nieuwe directeur PCLT Roeselare

Marc Ballekens, Directeur Strategie en Marketing bij LG Seeds België, wordt de nieuwe directeur van het PCLT. Dat laat de voorzitter van het PCLT Bart Dochy weten.

Het PCLT is gespecialiseerd als opleidingscentrum in de agrarische en para agrarische sector en profileert zich als kenniscentrum in het teken van een duurzame land – en tuinbouw met steeds meer oog voor duurzaamheid, veiligheid en ergonomie. Uniek in zijn soort is de grote praktijkhal waar de theorie onmiddellijk ter plaatse in de praktijk kan gebracht worden. PCLT wil zijn aanbod ook verder uitbreiden naar de industrie in het algemeen en in het bijzonder naar de voedingsindustrie.  Binnen de opleidinggroep “landbouw” biedt het centrum 45 verschillende opleidingen aan met zeer uiteenlopende disciplines, gaande van fytolicentie tot het zelf bereiden van zuivelproducten.

Marc Ballekens (56) is geen onbekende in de agrarische en para agrarische sector. Als Directeur Strategie en Marketing is hij vooral gekend van zijn toespraken over het Europees landbouwbeleid en het opvolgen van de verschillende landbouwmarkten.  Op Facebook is Marc ook gekend van zijn “Tractormeeting”-videos.

De nieuwe directeur wil samen met de medewerkers van het PCLT de vele bestaande relaties en samenwerkingsverbanden optimaliseren en versterken.  Maar meteen kijkt hij ook reeds uit naar het realiseren van nieuwe samenwerkingsverbanden. Hij kijkt hiervoor vooral richting voedingsindustrie

%d bloggers liken dit: