Massey Ferguson toont nieuwe trekkerreeks

Massey Ferguson introduceerde vandaag een nieuwe trekkerreeks. De presentatie verliep integraal via het internet en werd wereldwijd door meer dan 65.000 mensen gevolgd.  De MF 8S serie bestaat uit 4 modellen, met motorvermogens tussen 205 en 265 pk.

De MF 8S Serie is voor en door boeren ontworpen. De bevraging begon tijdens het “Vision of  the future”-event in 2014 en resulteerde in het MF NEXT concept op Agritechnica 2019. De MF 8S reeks is het uiteindelijke tastbare resultaat. Er zijn 4 compleet nieuwe MF 8S-serie trekkermodellen met een maximaal vermogen van 205pk tot 265pk, allemaal met een extra 20pk van Engine Power Management (EPM). Opvallend aan de nieuwe lijn zijn de retro elementen die doen terug denken aan de iconische 2000 en 3000 serie van Massey Ferguson. Ook de type-aanduiding wordt vernieuwd, waarbij de 8S duidt op de trekkerreeks en de volgcijfers op het motorvermogen.

De volledig nieuwe cabine heeft 4 stijlen en is licht voorover gebouwd voor een beter zicht in rijencultuur toepassingen.  Het “ProtectU”-ontwerp zorgt voor meer afstand (24cm) tussen cabine en motor, waardoor het minder warmte, trillingen en geluid wordt doorgegeven. Een dashboard is niet meer aanwezig, alle informatie is af te lezen op de MF vDisplay aan de rechter voorstijl. Met enkel een stuur en de Power Control hendel voor de bestuurder is er optimaal zicht naar voor. De nieuwe hoogwaardige stoel is automatisch luchtgeveerd, verwarmd, geventileerd en voorzien van zijdelingse demping. Optioneel kan gekozen worden voor een lederen stoel, stuurwiel en afwerking. De nieuwe Control Centre armsteun omvat alle bedieningen, waaronder de MultiPad rijhendel. Deze ISOBUS-compatibele hendel bedient alle functies van de tractor en bevat een geïntegreerde microjoystick om twee hydraulische ventielen te bedienen. De vernieuwde Datatronic 5 (nieuw “glanzend” glas aan de voorzijde en gebruikersinterface) is gemonteerd op een verstelbare arm. Deze 9-inch touch-screen terminal is net zo eenvoudig en intuïtief te gebruiken als elke mobiele telefoon of tablet.

De MF 8S serie is uitgerust met een Agco Power 6-cilinder motor van 7,4 liter, die voldoet aan de Stage V normen. Deze motoren ontwikkelen 205 tot 265 pk, het Engine Power Management zorgt voor 20 pk extra voor transport, aftakas en hydraulische toepassingen. Het maximale vermogen wordt al bij 1.000 tpm bereikt en is constant tot 1.500 tpm – voor hoge prestaties bij lage motortoerentallen die het brandstofverbruik met 10% en het geluid met maximaal 6dB verminderen. Om de Stage V normen te behalen gebruikt MF de All-in-One geïntegreerde Selected Catalytic Reduction (SCR) met een Roetkatalysator (SC)  maar geen Diesel Particulate Filter (DPF) of complexe Variabele Geometrie Turbocharger. Deze compacte unit, die buiten de trekker is gemonteerd, is ontworpen om de levensduur van de trekker te verlengen en zorgt ervoor dat het zicht volledig vrij blijft en de uitlaatpijp nog slanker is dan voorheen.
Er is keuze uit 2 nieuw ontwikkelde transmissies: de nieuwe Dyna E-Power transmissie met dubbele koppeling combineert de voordelen van de huidige beschikbare technologieën: het gevoel van een CVT en de efficiëntie van een direct mechanisch aangedreven transmissie, als alternatief biedt de nieuwe, super-efficiënte Dyna-7 Semi-Powershift nu 28 versnellingen vooruit en achteruit. In de toekomst wordt ook een Dyna-VT transmissie voorzien.

De 3puntshefinrichting kan tot 10 ton heffen, voor de hydraulica is een 150l/min pomp voorzien. Optioneel kan ook gekozen worden voor een 205l/min pomp. De nieuwe fronthef heft maximaal 4,8 ton en is volledig geïntegreerd in de trekker. Optioneel kan ook vooraan een ISOBUS-connectie voorzien worden.

De MF 8S wordt standaard voorzien van MF Connect Telemetrie, optioneel kan ook de MF Task Doc software geïnstalleerd worden.

 

YouTube player

 

%d bloggers liken dit: