New Holland combineert 2 dorsprincipes in nieuwe maaidorser

New Holland voegt een nieuwe lijn maaidorsers toe aan hun gamma. De CH-lijn combineert een conventioneel trommeldors-systeem met een rotorafscheiding. De CH staat dan ook voor Crossover Harvesting. Voorlopig is er slecht 1 model beschikbaar, de CH7.70.

“De nieuwe Crossovermaaidorser creëert een nieuw segment in het ruime aanbod van New Holland, tussen middenklasse conventionele en exclusieve rotormodellen, en biedt klanten daarmee een nog grotere keuze aan oplossingen, om te voorzien in de specifieke behoeften van alle soorten boerenbedrijven. Het nieuwe Crossover Harvesting-concept haalt het beste uit onze oogstervaring om elk landbouw- en loonbedrijf de kans te bieden productiever, veelzijdiger en effectiever te zijn. Het biedt het beste van twee werelden (de beste Twin Rotor- en conventionele technologieën van New Holland), voor een toonaangevende doorvoer”, vertelt Lionel Gleyroux, Combines and New Holland Flagship Europa. “Met het nieuwe Crossover Harvesting-concept krijgen onze klanten nog veel meer: meer productiviteit, kwaliteit en besparingen. De nieuwe CH-maaidorsers dragen fier het Crossover Harvesting-logo, om op de revolutie te wijzen die onder hun motorkap schuilgaat”, voegt hij eraan toe.

Crossover Harvesting
New Holland combineert in de CH7.70 een dorstrommel van 156 cm breed en 60 cm diameter met een 2de, kleinere dorstrommel met het Twin Rotor scheidingssysteem. De rotoren van de Twin Rotor zijn 345 cm lang en hebben een diameter van 54 cm. De dorstrommel heeft een instelbare snelheid tussen 400 en 1.200 toeren per minuut, via een optionele reductor kunnen deze toeren verlaagd worden tot een bereik van 250 tot 720 toeren per minuut. De rotoren hebben een minimaal toerental van 400 tpm, maximaal draaien ze 700 tpm.
De trommelsnelheid kan vanuit de cabine geregeld worden door een nieuwe heavy-duty hydraulische trommelvariator, zodat de snelheid perfect kan afgestemd worden op de gewas- en veldomstandigheden. Het dorssysteem wordt gecombineerd met het New Holland Opti-Thresh™-systeem, dat zich aanpast aan de gewasomstandigheden en -rijpheid, door de achterkant van de dorskorf te verplaatsen, zonder dat daar enig gereedschap aan te pas komt.  Na de dorstrommels volgt de afscheiding via het rotorgedeelte van het Crossover Harvesting systeem. De 345 cm lange rotoren hebben een afscheidingsoppervlakte van 2,9 m².
De reiniging van het gedorste gewas gebeurt door middel van grote verstelbare zeven en een krachtige ventilator. New Holland vult het reinigingsysteem verder aan met het Triple Clean systeem met 3 cascades. De extra cascade in het midden van de voorbereidingsbodem maakt het mogelijk om extra lucht door het systeem te blazen zodat grote volumes kaf en kort stro vóór de hoofdzeven verwijderd worden.  Om hellingen te compenseren is de CH maaidorser ook uitgerust met het Opti Fan systeem. Heuvelopwaarts daalt het ventilatortoerental automatisch om te voorkomen dat kostbaar graan achteraan de maaidorser verloren gaat; heuvelafwaarts stijgt dit toerental om te voorkomen dat de reinigingsschoen verstopt raakt. Optioneel kan de CH ook uitgerust worden met het Smart Sieve systeem om zijdelingse hellingen tot 25% te neutraliseren. Voor in bergachtige streken kan ook gekozen worden voor een Laterale uitvoering, die hellingen tot 18° corrigeert.

De CH7.70 is uitgerust met een FPT Stage V Cursor9 motor van 8,9 liter, goed voor 374 pk.  De graantank heeft een inhoud van 9.300 liter, lossen gebeurt met een debiet van 100 liter per seconde. Voor het dorsen van granen is er keuze uit verschillende maaiborden, waarvan het smalste een werkbreedte heeft van 4,88 meter, het breedste graanmaaibord is 9,15 meter breed. Voor het dorsen van maïs zijn er 6- of 8-rijige voorzetstukken beschikbaar.
Op gebied van precisielandbouw kan de New Holland CH7.70 optioneel uitgerust worden met MyPLM Connect telematica, verschillende geleidingssystemen of een volledig precisielandbouwpakket met opbrengst- en vochtmeting en DGPS opbrengstkaarten.

 

%d bloggers liken dit: