Pöttinger vernieuwt lichte triple-maaiers

Pöttinger voert wat vernieuwingen door op de NovaDisc vlindermaaiers. De NovaDisc 732, 812 & 902 maaiercombinaties hebben een werkbreedte van respectievelijk 7,24 m, 8,09 en 8,92 m. Tractoren vanaf 85 pk volstaan voor de lichtgewicht maaiers.

In combinatie met een 3,04 m brede frontmaaier is er een overlap van 52 cm aan elke kant, zodat ongemaaide strepen in bochten vermeden worden. De maaiers hebben een zij-ophanging en zijn voorzien van 2 veren voor gewichtsontlasting. De veren kunnen ingesteld worden in 3 posities, zonder gereedschap. Bij het laten zakken van de maaiers, zakken de uiteinden eerst zodat schade aan de zode voorkomen wordt. Bij het heffen is het de binnenkant van de maaiers die het eerst omhoog gaat.

De maaiers kunnen 22° omhoog en 30° naar beneden bewegen zodat oneffen terreinen of lichte hellingen ook zonder problemen kunnen gemaaid worden. Bij eventuele aanrijdingen met obstakels kunnen de maaiers 12° naar achter uitslaan. Voor het heffen van de maaiers volstaat 1 enkelwerkend ventiel.

%d bloggers liken dit: