Argo France verdeelt sinds half januari de merken McCormick en Landini in België. Het filiaal van Argo, de Italiaanse groep die McCormick en Landini tractoren bouwt, gaat hiervoor in zee met Mortier Agri uit Gistel. Het nieuw opgerichte Tracto Center België krijgt de ondersteuning van het Franse netwerk op gebied van technische kennis, stock en marketing.

“Sinds 15 januari zijn we de exclusieve distributeur van McCormick en Landini voor België geworden,” zegt Bernard Mortier van Mortier Agri. “De distributie gebeurt in samenwerking met ArgoFrance, een filiaal van Argo, de Italiaanse groep die de merken Landini en McCormick produceert. Onder de naam Tracto Center België gaan we ons in de eerste plaats concentreren op de verdeling van de tractoren naar dealers toe. Daarnaast gaan we ook de organisatie van opleidingen en de aanwezigheid op beurzen op ons nemen.”

Zowel McCormick als Landini vielen het voorbije jaar in de prijzen. Tijdens Agritechica werd de McCormick X5.120 P3-drive verkozen tot Tractor of the Year 2024 in de category Best Utility. De Landini REX4 – 120GT Roboshift won in de categorie Best of Specialized.

%d bloggers liken dit: