Nadat Gebroeders Geens al in 2020 de elektrische Knikmops KM140 voorstelden volgde begin 2023 de grotere KM180. In december 2023 stelde Gebroeders Geens op Agribex de verdere uitbreiding van hun elektrisch gamma voor met de KM 180 E TE met telescopische arm.

Bij de ontwikkeling van de verschillende types elektrische Knikmops was het streefdoel; ‘één dag kunnen werken met één laadbeurt’. Voor de Knikmops KM 180 E was die ontwikkeling wat moeilijker omdat deze kniklader ook meer hydrauliek moet kunnen verzetten dan de Knikmops KM 140 E. Bovendien weegt de Knikmops 180 E zo’n 200 kg meer. Toch slaagde Gebroeders Geens erin om met hun zuinige aandrijving met twee batterijtypes ook deze Knikmops een dag te laten werken. Afhankelijk van de belasting, heeft de Knikmopsgebruiker twee opties: Met de 20 kWh batterij kan de Knikmops KM 180 E zo’n 4h werken, met de 30 kWh batterij zo’n 7h. Dus afhankelijk van de noden van de eindklant kan de wiellader met een groot of klein batterijpakket worden uitgerust. Ook zijn er verschillende laders mogelijk, zodat er zowel aan 220 V kan worden geladen als aan een snellader van 380 V. Hiermee kan Gebroeders Geens de elektrische Knikmops helemaal kunnen uitrusten naar de specifieke noden van de klant.

Na de ontwikkeling van de KM 180 E kwam al snel de vraag voor een machine met een telescooparm voor extra werkbereik. Deze machine werd voorgesteld tijdens Agribex 2023. De elektrische Knikmopsen kunnen uitgerust worden met de meest courante opties, zoals een cabine, airco, radio en zetelverwarming. Met de telescooparm kan de KM180 E TE meer dan 600 kg heffen tot een meer dan 3,3 meter hoogte. Met ingetrokken arm kan meer dan 1,2 ton geheven worden. De beide versies, met en zonder telescooparm, blijven met een gewicht rond de 2 ton transporteerbaar op BE aanhangwagens.

Voor elektrische wielladers zoals de Knikmops 140 & 180 E (TE) is VLIFsteun mogelijk. Deze bedraagt 30%, voor jonge landbouwers of groepen van landbouwers komt daar 10% extra steun bij.

%d bloggers liken dit: