CEAT Specialty onthult bandinnovaties op Agritechnica

Op Agritechnica 2023 onthulde CEAT Specialty zijn duurzame bandenconcept Sustainmax. Dit baanbrekend product in het Agri VF segment, bevat meer dan 80% duurzame materialen. De Sustainmax-band is ontworpen met materialen die afkomstig zijn van biologische bronnen zoals natuurlijk rubber, rijstkaf silica, bio gebaseerde hars en gerecyclede materialen zoals teruggewonnen carbon black en polyester van afgedankte PET-flessen.

Amit Tolani, Chief Executive van CEAT Specialty, toonde zich enthousiast: “Onze nieuwe duurzame band Sustainmax weerspiegelt onze niet aflatende inzet voor innovatie en duurzaamheid. We zijn er trots op dat we pioniers in de sector zijn en een band introduceren die niet alleen uitzonderlijke prestaties levert, maar ook bijdraagt aan een groenere planeet.”

CEAT Specialty onthulde verder een uitgebreide reeks bosbouwbanden op Agritechnica 2023, die belangrijke segmenten zoals skidders, oogsters en forwarders omvat. Tolani: “Onze uitbreiding naar bosbouwbanden is een belangrijke mijlpaal in onze groei. Na ons succes in de landbouw, industrie, mijnbouw en haventoepassingen, en het consequent leveren van producten van hoge kwaliteit, zijn we verheugd om het assortiment bosbouwbanden aan onze klanten te introduceren op de Agritechnica van dit jaar.” De lancering illustreert CEAT Specialty’s toewijding aan het leveren van hoogwaardige oplossingen die voldoen aan de strenge eisen van bosbouwprofessionals en uiteindelijk de productiviteit en efficiëntie verbeteren.

Een opmerkelijke toevoeging aan het productassortiment van CEAT Specialty is de VF Flotation Tyre-serie, Floatmax VF X3, die eveneens op de beurs geïntroduceerd werd. Deze band maakt gebruik van Very High Flexion (VF) technologie en is bedoeld om nieuwe normen te stellen voor efficiëntie en prestaties van radiale flotatiebanden. Een andere introductie is de multifunctionele band MULTILOADMAX. Afgestemd op gebruik op tractoren in de landbouw, transport en gemeentelijke toepassingen, onderstreept de Multiloadmax-serie nogmaals CEAT Specialty’s inzet voor het diversifiëren van haar productassortiment om op verantwoorde wijze tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van de klant.CEAT toonde op Agritechnica ook rubberen rupsbanden voor landbouwtractoren en maaidorsers.

“In 2023 is het ons doel om ons productassortiment te diversifiëren om aan de veranderende behoeften van onze klanten te voldoen met producten van hoge kwaliteit, allemaal op een milieuverantwoorde manier. We blijven ons inzetten voor dit thema en streven naar verantwoorde groei,” aldus Amit Tolani, Chief Executive van CEAT Specialty.

%d bloggers liken dit: