New Holland schenkt maaidorser aan Hogeschool VIVES in Roeselare

De landbouwsector is in volle transitie. Digitalisering en automatisering spelen hierin een grote rol. Om studenten optimaal voor te bereiden op hun toekomstige job  slaan CNH Industrial en Hogeschool VIVES de handen in elkaar. Voortaan kunnen de studenten aan de slag met een up to date CX maaidorser die door CNH Industrial geschonken wordt aan de hogeschool.  

Goed opgeleide en praktijkgerichte studenten met kennis van wetenschap en techniek zijn uiterst belangrijk voor bedrijven zoals CNH Industrial, die als toonaangevende fabrikant permanent op zoek is naar technische medewerkers. Om toekomstgerichte professionals op te leiden is het voor Hogeschool VIVES belangrijk om de nieuwste technologieën en innovaties een plaats te geven in het lesaanbod. Daarom slaan beiden de handen in elkaar.

“Via onze graduaats- en bacheloropleidingen willen we studenten opleiden tot flexibele professionals. Als hogeschool hebben we zelf niet de middelen om voortdurend te investeren in de nieuwste technologieën. Deze samenwerking met CNH Industrial geeft ons de kans om de studenten nog gerichter voor te bereiden op de stap naar het werkveld. Door ons te associëren met innovatiekampioenen garanderen we de studenten dat we steeds met de modernste technologieën aan de slag gaan. We zijn CNH Industrial heel dankbaar voor deze samenwerking”, aldus Veerle De Mey, directeur biotechniek en Technology bij Hogeschool VIVES.

De ontwerp- & ontwikkelingsafdeling van CNH Industrial schenkt een New Holland CX maaidorser in bruikleen aan de opleiding bachelor in de agro- en biotechnologie van de VIVES Hogeschool in Roeselare. De aanwezigheid van recente landbouwmachines op de campus vormt een extra troef en wakkert de interesse van de studenten aan. De realiteit wordt tastbaarder tijdens de opleiding en New Holland/CNH Industrial is alvast geen onbekende meer voor de student die na het voltooien van zijn studies met een mooie praktijkbagage zijn of haar jobzoektocht kan starten.

De CX maaidorser die ter beschikking gesteld wordt is een volledig uitgeruste machine. Hij werd in de proefwerkplaats van CNH Industrial gebouwd en doorliep 3 oogstseizoenen in Noord-Amerika, voornamelijk Canada. Na een grondige inspectie werd de CX functioneel in orde gezet en samen met een opvouwbaar 8-rijig maïsvoorzetstuk werd deze op woensdag 18 januari plechtig overhandigd aan Hogeschool VIVES in Roeselare.

%d bloggers liken dit: