Evers combineert bemesters in Quadro Disc

Evers combineert een gras-, graan- en bouwlandbemester in hun nieuwe Quadro Disc. Het nieuwe bemester-element is voorzien van grote, massieve snijschijven en heeft een rijafstand van 18,75 cm. De maximale werkbreedte bedraagt 15m.

Het nieuwe Quadro Disc mestelement van Evers is voorzien van 41,5 cm grote massieve snijschijven, die door hun grote diameter en spitse vorm relatief weinig rolweerstand kennen. Hierdoor kunnen ze in de meest uiteenlopende omstandigheden goed werk leveren.  De elementen zijn voorzien van een compleet nieuw ontwikkeld 3D bodemaanpassing systeem, waardoor deze niet alleen verticaal kunnen uitwijken, maar ook horizontaal de bodemcontouren vlot volgen. De hydraulische cilinders in het parallellogram zorgen dat ieder element een zelfde bodemdruk heeft.

Evers zet met de Quadro Disc in op flexibiliteit. De combi-bemester kan zowel in graan, gras als op bouwland ingezet worden zonder veel wijzigingen. De elementen zijn uitgerust met verende tanden die zorgen voor een goede inwerking van mest op bouwland. In opgeklapte toestand kunnen de tanden aan de machine blijven zitten zodat de bemester in graan of op gras kan gebruikt worden.

De Quadro Disc is uitgerust met horizontale verdelers boven op de voorzijde van het frame. Het zwaartepunt van de combi-bemester ligt hierdoor dicht bij de tank en zorgt voor een goede stabiliteit. Het frame is robuust gebouwd en heeft standaard een V-instelling, waarmee het keren op de kopakker eenvoudig is. Door de verschillende draaipunten past het frame zich aan de omstandigheden van de bodem aan. De Quadro Disc uitvoeringen vanaf 12 meter werkbreedte zijn eveneens te gebruiken op 9 meter. Optioneel is de bemester uit te rusten met een section control systeem. De Quadro Disc bestaat in 5 modellen, met een werkbreedte van 7,5 tot 15 meter.

 

YouTube player
%d bloggers liken dit: