Monosem en Väderstad vallen in de prijzen op SIMA

Traditiegetrouw werden op SIMA de SIMA Innovation Awards uitgereikt. 16 medailles werden toegekend in 5 categorieën. In de categorie “Bodem en Gewas” vielen Monosem en Väderstad in de prijzen.

Monosem kreeg een gouden medaille voor het ValoTerra Ultimate zaaielement.  Dit elektrisch aangedreven zaaielement is uitgerust met grote dubbele schijven om de voor te openen, en met de Active Seed Guidance kan er tot 18km/u gezaaid worden. Voor de elektrische aandrijving maakt de Monosem Valoterra gebruik van een onboard generator die via een aftakas wordt aangedreven en 56V spanning produceert. Meer over de Valoterra kan u hier lezen.

De Väderstad Proceed was goed voor de zilveren medaille. De Proceed is de nieuwste ontwikkeling bij Väderstad, en zorgt voor een revolutie binnen de wereld van de zaaimachines. Niet alleen is de Proceed geschikt voor zowat alle zaaiwerkzaamheden, Väderstad zet ook sterk in op precisie, door ook voor granen gebruik te maken van hun Tempo zaaielementen. Meer lezen over de Proceed kan hier. 

Een bronzen medaille werd toegekend aan Hydrokit, voor een 4punts hefinrichting die afwijkingen op de 3punts hefinrichting moet corigeren.

%d bloggers liken dit: