Pöttinger breidt in de toekomst hun aanbod machines verder uit met precisiezaaimachines. Hiervoor neemt de Oostenrijkse fabrikant het Italiaanse MaterMacc over.

MaterMacc heeft een uitgebreid gamma precisiezaaimachines, maar ook graanzaaimachines, schoffelmachines, spuitmachines en oplossingen voor kunstmest in hun catalogus. Pöttinger is al langer hun gamma aan het uitbreiden door middel van overnames. Zo werd eerder ook al het  Oostenrijkse Cross Farm Solution overgenomen waardoor Pöttinger machines voor mechanische onkruidbestrijding aan hun gamma kon toevoegen.

MaterMacc heeft momenteel ongeveer 80 personen in dienst. Pöttinger vertrouwt op continuïteit en zal het gehele personeel en de fabriek overnemen en zo gebruik maken van de bestaande ervaring. De verdere plannen zijn dat het merk, de verkoop, het servicenetwerk en de levering van reserveonderdelen voorlopig hetzelfde blijven. Pöttinger zal echter zijn know-how optimaal inbrengen om het gebruikelijke succes in de nieuwe segmenten te bereiken. De bestaande klanten van MaterMacc zullen toegang blijven hebben tot de vertrouwde service en ondersteuning.

“Met deze overname hebben we weer een stap gezet naar een succesvolle toekomst. De innovatieve producten voor de moderne landbouw en de passie van de mensen bij MaterMacc passen perfect in de wereld van Pöttinger,” stelt Gregor Dietachmayr, woordvoerder van de raad van bestuur.

%d bloggers liken dit: