Carré brengt Pentasem-ST met grotere tandafstand

Carré brengt een aangepaste versie van de Pentasem-ST uit, met een grotere tandafstand. Dit maakt schoffelen tussen de rijen mogelijk. De aangepaste versie is enkel beschikbaar in 6m werkbreedte.

De Pentasem-ST bestond al met een rijafstand van 15cm, de nieuwe versie krijgt een rijafstand van 20cm. Met deze rijafstand kan er zonder problemen geschoffeld worden tussen de rijen. Voor een optimale zaaikwaliteit zijn de volgwerktuigen ook beschikbaar voor de 20cm rijafstand. De zaaimachine met tanden wordt gevoed door middel van een fronttank.
De tanden staan verspreid over 5 balken, de afstand tussen 2 tanden op 1 balk bedraagt 1 meter. Deze afstand helpt verstoppingen voorkomen en zorgt er voor dat eventuele gewasresten vlot doorheen de machine passeren. De hoogte onder de balken bedraagt 450mm. Met de Pentasem-ST kan graan gezaaid worden met een snelheid van 12 km/h.

%d bloggers liken dit: