Dewa breidt gamma maalderijen uit

Dewa voegt 2 nieuwe modellen toe aan hun gamma graanmaalderijen. De beide machines zijn niet alleen gekenmerkt door hun hoge vermogens, capaciteit maar ook door een laag brandstofverbruik.

Het eerste nieuwe type maalderij is de Performance 770. Deze machine is uitgerust met een Volvo 6 cilinder motor van 770 pk, die zowel de maalunit als de volledige hydraulische installatie aandrijft. De motor en maalunit worden gekoppeld via een vloeistofkoppeling.

De tweede nieuwe maalderij is de Performance 1000, die over 2 motoren beschikt, samen goed voor 1000 pk. Een Volvo 6cilinder van 770 pk drijft de maalunit aan, terwijl een tweede Volvo 4cilinder motor het hydraulische systeem van vermogen voorziet. De Performance 1000 is goed voor een capaciteit van meer dan 100 ton per uur.

Door de nieuwe generatie van motoren en kleine ingrepen bij de aandrijving van de machines daalt het brandstofverbruik per ton naar 1,15 liter, naar minder dan de helft van vorige generaties maalderijen.

Een opvallende nieuwigheid aan beide machine zijn de transportbanden om zowel links als rechts te kunnen lossen. “Vroeger hadden we enkel afvoer langs de rechterzijde”, zegt Jan De Walsche van DEWA. “Omdat de omstandigheden niet altijd toelaten om langs rechts te lossen kregen we meer en meer vraag om ook langs links het gemalen graan te kunnen afvoeren. We hebben hier dan een oplossing voor gezocht, en gevonden, en dat binnen een transportbreedte van 3 meter!”

Beide machines zijn uitgerust met een maalunit met een rotor van 650 mm breed. De diameter is 1100 mm. Verschillende zeefsegmenten bepalen de fijnheid van het meel. Om het lossen van de kippers vlotter te laten verlopen voorziet Dewa twee grote toevoervijzels tussen de instortbak en de buffertank.

Het chassis van de nieuwe maalderijen is voorzien van een bladvering en luchtremmen. Om geluidsoverlast tijdens het werken tot een minimum te beperken wordt het motorgedeelte voorzien van een omkasting. De bediening van de machines gebeurt door middel van een eigen ontwikkelde sturing met bediening via een scherm  en/of een draadloze afstandsbediening.

Beide nieuwe maalderijen kunnen direct besteld worden.

 

%d bloggers liken dit: