Video: Krone BigX 1180 in de modder

Op gebied van machines worden we in België verwend. De grote blikvanger in het veld het voorbije hakselseizoen was de Krone BigX 1180 van Wiverco. Op het einde van het seizoen dook de 1156 pk sterke hakselaar de modder in om de laatste percelen te oogsten. We konden er deze video van maken.

 

De Krone BigX 1180 werd in september 2018 aan de pers voorgesteld tijdens een groot event vlak bij Berlijn. Krone had al eerder ervaring met hakselaars die over de 1000 pk gingen, maar de BigX 1180 werd een nieuwe grens gebroken. De Liebherr V12 met een motorinhoud van 24 liter produceert maar liefst 1156 pk.
Een andere mooie introductie tijdens de persconferentie was de LiftCab, die het mogelijk maakt de cabine 70cm omhoog te duwen tijdens het hakselen. Op die manier krijgt de chauffeur een beter zicht over het werk, en moet hij (of zij) niet altijd op een groene muur kijken.

%d bloggers liken dit: