Op zoek naar een unieke New Holland 70-serie?

In het verleden, toen tractoren nog niet zo sterk waren, gingen boeren en dealers op zoek naar oplossingen om ook op zware gronden te kunnen werken. In de UK was er zo een lokale Fordson dealer, Ernest Doe, die 2 Fordson Power Majors aan elkaar hing en de Doe Triple-D ontwikkelde. Vorige week dook op Facebook een moderne versie van deze trekker op. Bij Oakfields Ag staat een unieke combinatie, gebaseerd op 2 New Holland 70-serie trekkers.

Voor deze unieke combinatie, gemaakt van een 8870 en een 8670, werd van beide trekkers de vooras verwijderd. De sturing van de achterste trekker werd verbonden met de achterbrug van de voorste trekker, zodat de combinatie een kniksturing krijgt.  De motor van de 8670, goed voor 170 pk, werkt nog, de motor in de voorste helft moet gereviseerd worden en werkt voorlopig niet.
Toen Ernest Doe zijn Doe Triple-D ontwikkelde was er nood aan een hoger vermogen. Met moderne tractoren die de 170 pk ver overstijgen is deze combinatie dus niet meer dan een hobbyproject, maar wel een mooi hobbyproject!

Oakfields Ag vraagt £39.500 (+/- €45.000) voor deze unieke trekker. Voor die prijs krijg je er alle onderdelen bij om van de combinatie terug 2 volwaardige trekkers te maken.

Meer info: Oakfields AG
Bron: Profi-co.uk
Foto’s: Oakfields AG

%d bloggers liken dit: