Bouwland bemesten met Schouten

Voortaan kan ook bouwland bemest worden met een Schouten sleepslangbemester. De firma toonde onlangs de Bizon, een eenbalks schijveneg.

Schouten ontwikkelde de Bizon samen met Evers op zo’n manier dat de machine in de gekende Schouten hefmast past. Omdat alle systeemcomponenten voor het sleepslangen, zoals de flowmeter, computer, NIR-sensor en dergelijken op de hefmast zitten kan er gemakkelijk gewisseld worden tussen de grasland- en bouwlandbemester.

De Bizon heeft een werkbreedte van 8,65 m en weegt 2.930 kg. De machine is uitgerust met 1 rij schijven gevolgd door een rij gebogen sleeptanden.   De schijven zijn links en rechts tegengesteld gemonteerd zodat de machine geen zijdelingse verplaatsing ondervindt. Omdat de machine maar 1 rij schijven heeft wordt de grond minimaal verplaatst, de gebogen sleeptanden trekken de grond terug gelijk na het injecteren van de mest. Om op alle grondsoorten een optimale werking te garanderen kunnen de sleeptanden in agressiviteit versteld worden.
Voor een optimale bodemvolging is de Bizon uitgerust met 2 grote steunwielen. Verder is de machine nog uitgerust met pneumatische afsluiters en een verticale Vogelsang Exa-Cut verdeelkop. Optioneel kan ook sectieafsluiting voorzien worden.

 

%d bloggers liken dit: