Alliance 585 fabrieksoptie voor Manitou MLT NewAg

De Manitou MLT NewAg verreikers kunnen voortaan ook besteld worden met Alliance 585 banden. Manitou erkende de banden als optie voor de MLT NewAg reeks. 

De erkenning kwam er na toenemende vraag van klanten naar banden die bestand zijn tegen veeleisend gebruik op harde ondergronden. De Alliance 585 banden zijn verkrijgbaar in maat 460/70R24 op de MLT NewAg- en NewAg XL verreikers. ATG, sinds begint 2021 herdoopt tot Yokohama Off-Highway Tires werd in 2019 al door Manitou uitgeroepen tot “Supplier of the Year” en de toevoeging van nog een Alliance band aan de fabrieksopties is het bewijs van het vaste partnership van de twee bedrijven.

De Alliance 585 is een band met stalen gordel en grote profielblokken. De band werd ontwikkeld voor gebruik op verreikers, graaflaadmachines en compacte laders. Door zijn bouw heeft de band een groter contactvlak met de bodem, comfortabel rijgevoel op een harde ondergrond en superieure stabiliteit, zelfs bij zware lasten op heuvelachtig terrein. De grote profieldiepte met de optimale rubber/groef-verhouding zorgt voor betrouwbare tractie en grip, effectieve zelfreinigende eigenschappen op losse ondergrond en een grotere profieldiepte. Naast de stalen gordels zorgen ook de versterkte zijwanden en speciale rubbermengsel voor actieve bescherming tegen lekrijden, insnijden en beschadiging van het profiel, en dit in combinatie met een optimaal draagvermogen.

YouTube player
%d bloggers liken dit: