Grimme geeft Ventor praktijkgerichte update

Voor komende aardappelseizoen geeft Grimme de Ventor 4150 een update. Zo kan de rooier voortaan uitgerust worden met een loofklapper en opbrengstmeting. Ook andere, praktische updates werden voorzien.

Om de capaciteit van de Ventor 4150 nog verder te verhogen kan de rooier voortaan uitgerust worden met de optionele HT400 loofklapper. Deze loofklapper is zeer geschikt voor lang en taai aardappelloof. Door het gebruik van de loofklapper stijgt niet alleen de capaciteit van de rooier, maar wordt ook het verlies op de loofdoorvalband verminderd.  Het aardappelloof wordt middels de afvoerband en de geïntegreerde loofverspreider verdeeld over het reeds gerooide perceel. De diepteinstelling van de HT400 gaat automatisch via sleeptasters en kan eenvoudig vanaf de terminal in de cabine ingesteld worden.

Voor het documenteren van de opbrengst kan de Grimme Ventor 4150 met een geïntegreerde opbrengstmeting uitgevoerd worden. Op basis van de gegevens die verzameld worden tijdens het rooien, kan een opbrengstkaart gemaakt worden, die in een Farm Management Informatie Systeem (FMIS) ingeladen kan worden. Op basis van de opbrengstkaart kan dan een applicatiekaart gemaakt worden voor een sectie-specifieke toepassing van bijv. kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen of pootgoed. Alle meetwaarden kunnen in ISO-XML-formaat worden opgeslagen en met een USB-stick of via Agrirouter worden verzonden.

Naast deze 2 grote updates voorziet Grimme nog een aantal andere aanpassingen, zoals kunststof schaarplaten om het aankleven van (zware) grond te reduceren, schaarstelen met breekboutbeveiling naast de reeds aanwezige beveiliging van de rooischaren en schaardragers en nieuwe banden van Michelin (Cerexbib 2 in maat VF 900/60 R38). De Ventor 4150 kan voortaan optioneel ook uitgerust worden met Speedtronic Web, waarmee de snelheid van de verschillende zeefbanden automatisch ingesteld kan worden voor een ontlasting van de chauffeur tijdens het rooien. Om tijdens het rooien bepaalde banden en reinigers vrij te maken van aanklevende aarde kan ook de functie Turbo Clean voorzien worden. Deze functie kan met een druk op de knop geactiveerd worden, of automatisch op het veldeinde.

YouTube player
%d bloggers liken dit: