Nieuw van Belgische makelij, Knikmops KM140

Begin 2021 introduceerde Gebroeders Geens een opvolger voor de Knikmops KM130. De nieuwe KM140 heeft dezelfde afmetingen als zijn voorganger, maar kan meer heffen.

Knikmops, een op en top Belgisch product, toonde begin dit jaar de KM140. De wiellader heeft een rijklaar gewicht van 1.600 kg, is net geen 2m hoog en 1,35m breed. Dit zijn vergelijkbare afmetingen als zijn voorganger, de KM130. Het grootste verschil zit hem in de hefcilinder. Deze is verzwaard voor de KM140, zodat de kniklader nu 1.600 kg kan heffen. De machine heeft daarnaast een werkhydrauliek van 48l/m bij een maximale druk van 180 bar, zodat veel verschillende aanbouwdelen kunnen gemonteerd en aangestuurd worden.

Onder de motorkap zit een  Yanmar 3TNV88C mtoro met een vermogen van 37 pk. Deze motor voldoet aan de Stage V normen. Regeneratie gebeurt tijdens het werk, wanneer de motor op ideale temperatuur is. Zo moet de chauffeur enkel letten op eventuele onregelmatigheden.

Met zijn compacte afmetingen en uitgebreide mogelijkheden is de Knikmops KM140 een ideale partner op het erf of werf.

Previous post Grasland doorzaaien met Güttler wiedeg
Next post Grimme geeft Ventor praktijkgerichte update
%d bloggers liken dit: