Grasland doorzaaien met Güttler wiedeg

Güttler toonde op Agritechnica 2019 een nieuw doorzaaiprincipe, het wiedegzaaien. Dit zaaiprincipe is het voorbije jaar uitgebreid getest, de machines zijn nu ook commercieel beschikbaar.

Om effectief te kunnen doorzaaien moet de grasmat eerst ontdaan worden van vervilt(e) gras(resten), onkruid en slechte grassen, volgens de visie van Güttler. De fabrikant ontwikkelde daarom de verschillende graslandverzorgingsmachines gebaseerd op de GreenMaster wiedeg. De GreenMaster serie bestaat uit een 2-rijige wiedeg met 12 mm dikke tanden met ervoor het gepatenteerde egaliserende ripperboard die ook 12 mm tanden bevat waardoor elke 3,5 cm de graszode wordt gesaneerd. Voor het wiedegzaaien wordt elke egtand voorzien van een zaaipijp waarmee het zaaizaad tot aan de bodem wordt gebracht en het zich daar verdeelt, waarna het door de Güttler prismawals inde bodem wordt gedrukt voor optimale kiemomstandigheden.  Omdat de wiedegtanden onkruid en vervilt gras uit trekken en langer gras opzij duwen kan ook doorgezaaid worden wanneer het gras langer staat. Hierdoor kan ook in minder optimale omstandigheden toch goed doorgezaaid worden en kan de doorzaaiperiode zo aanzienlijk worden verlengd. Ook is het systeem niet windgevoelig. Met het systeem kunnen ook groenbemester of andere gewassen worden gezaaid.

De GreenMaster wiedegzaaiers zijn vanaf nu commercieel beschikbaar in werkbreedtes van 3 en 6 meter.

 

 

%d bloggers liken dit: