Nieuwigheden van Güttler op Agritechnica

Güttler, de Duitse fabrikant van onder meer graslandmachines en grondbewerkingsmachines, toont op Agritechnica enkele nieuwe ontwikkelingen op het gebied van graslandvernieuwing.

Een eerste nieuwe ontwikkeling van de fabrikant is een plaatsspecifieke dosering van graszaad. Een camera herkent open en schrale plekken in de graszode en past automatisch de dosering van de zaaimachine aan. Zo wordt enkel daar waar nodig effectief graszaad in de zode gebracht, wat een forse besparing oplevert. Het systeem kan zowel op de GreenMaster als GreenSeeder machines toegepast worden.

Een andere nieuwigheid is het wiedegzaaien. Om bij het doorzaaien het graszaad goed verdeeld op de bodem te krijgen dient het gras vrij kort zijn. Dikwijls is dit door (weers)omstandigheden niet het geval. Bij breedwerpig zaaien blijft dan een deel van het zaad bovenop het bestaande gras liggen. Daarom ontwikkelde Güttler het wiedegzaaien, waarbij alle wiedegtanden voorzien zijn van uitstroomopeningen van de zaaiverdeelunit. Het systeem is de voorbije tijd langdurig door loonwerkers getest en volledig praktijkrijp. Güttler vroeg voor het wiedegzaaien een patent aan.

Güttler op Agritechnica: Hall 11, stand C50

%d bloggers liken dit: