Biso komt met flexibel en variabel maaibord

Biso combineert de voordelen van een flexibel maaibord met die van een variabele snijtafel in hun nieuw 3D Varioflex maaibord. De firma krijgt daarvoor een zilveren medaille op Agritechnica.

Door de opkomst van gewassen als soja en winterveldbonen is er groeiende interesse voor flexibele maaiborden. Daarnaast stijgt ook de vraag naar maaiborden met een variabele snijtafellengte. Biso combineert beide in het 3D Varioflex maaibord en beperkt hiermee oogstverliezen terwijl meer gewassen kunnen gedorst worden.  Het snijgedeelte van het maaibord heeft een hoogte aanpassing van 25 cm. Sensoren in het dragende gedeelte van het maaibord meten de bodemdruk, die kan ingesteld worden van 0 tot 50 kg, waarna het mes actief over eventuele oneffenheden gestuurd wordt. Op die manier kan heel kort tegen de grond gemaaid worden. De snijtafel is opgebouwd uit overlappende platen zodat er geen gewasverlies is door de automatische hoogte aanpassing.

%d bloggers liken dit: