DOT Technology in handen van Raven Industries

DOT Technology, het bedrijf achter de autonome veldrobot DOT, is overgenomen door Raven Industries. Beide firma’s werkten al langer samen en hebben een grote focus op de groei van autonome landbouwmachines.

De twee firma’s begonnen in mei 2018 een intense samenwerking door het DOT platform uit te rusten met onder meer besturingselementen, aandrijving en geleidingssystemen van Raven Technologies. Hoeveel geld er met de overname gepaard gaat is niet geweten, maar beide firma’s geven aan dat er geïnvesteerd gaat worden in verdere evolutie en commercialisering van het DOT Power platform en Dot Ready machines.

“We lanceerden, als bedrijf, het DOT Platform om de huidige gekende vorm van landbouw te veranderen. Raven is een belangrijke partner geweest in de evolutie van DOT ,” zegt Norbert Beaujot, eigenaar en oprichter van DOT Technology Corp en SeedMaster Manufacturing. “De combinatie van onze technologieën gaat ongetwijfeld de interesse in en toepassing van autonome machines helpen versnellen. ”

“De interesse in DOT hier in Canada en de VS maar ook wereldwijd is onvoorstelbaar. De betrokkenheid van Raven bij DOT versterkt onze positie om autonome machines bij zowel boeren als fabrikanten van toebehoren in goede banen te leiden”, verduidelijkt Dan Rykhus, President en CEO van Raven Industries nog.

Beide firma’s verwachten de overname rond te maken tegen eind november.

YouTube player

 

%d bloggers liken dit: