Balen verzamelen met Fliegl Picker

Fliegl ontwikkelde voor een vlotte logistiek bij het verzamelen en laden van ronde balen de Fliegl Picker. Deze baallaadwagen is geschikt voor ronde balen, en kan zowel stro als gewikkelde balen voordroog laden.

Het laden gebeurt in dezelfde richting als het persen, zodat er geen zigzag rijbewegingen nodig zijn over het veld. Om de balen te laden rijdt de Picker in verstek naast de trekker. Een laadarm die voor het laden open plooit heft de baal op en plaatst deze op een transportband die de baal verder in de wagen rolt. Bij het lossen plooit de achterklep van de Picker open, rollen in de achterklep voorkomen beschadiging van de wikkelfolie. De Fliegl Picker kan balen van 1.2 tot 1,8 meter diameter laden. Het maximaal aantal balen dat kan geladen worden is afhankelijk van de diameter van de balen.

%d bloggers liken dit: