Dewulf met 7 machines op Agritechnica

Dewulf, full-liner in machines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen, brengt zoals gewoonlijk weer heel wat machines mee naar Agritechnica ‘19. De fabrikant zal zeven machines laten zien op haar stand. Die gaan van grondbewerking en poten naar rooien en inschuren.

Op gebied van grondbewerking toont Dewulf de SC 300 frees in frontaanbouw. Deze frees heeft een rotordiameter van 650 mm en 112 geharde haken. Voor het planten brengt de fabrikant een MS 4000 getrokken snarenbedpootmachine mee. De MS 4000 is de grootste machine van de Structural-reeks. De MS 4000 heeft een bunkerinhoud van 4 ton en biedt een ruime keuze aan opties. De machine op de beurs is uitgerust met een spuitset, Ferti-Flow – een traploos instelbaar banddoseersysteem voor kunstmest – en kooirollen, die met name geschikt zijn voor rugvorming op lichtere gronden.

Ook rooiers zijn natuurlijk te zien op de stand van Dewulf. De Roeselaarse fabrikant brengt zowel een Torro als een Kwatro mee. De Torro is uitgerust met een bunker die rijdend kan lossen en een hydraulisch aangedreven eerste zeefband. De Kwarto die op Agritechnica zal te zien zijn is voorzien van een nieuw verbeterd loofrolsysteem en de recent gelanceerde 2-delige bunker met zevende afvoerelevator. De bunkervloer met bunkerlatten wordt gevolgd door een afvoerelevator met spijlenketting die overtollige grond zeeft.

Voor het inschuren toont Dewulf de MH241 stortbunker met een inhoud van 20 m3. De stortbunker zal op de beurs geconfigureerd zijn met een presentatieband, een reinigingsunit met 7 metalen spiraalrollen en een opklapbare Smart-Pin. Dankzij de Smart-Pin, een slijtvast punt dat tussen de spiraalrollen loopt om ze vrij te houden van aanplakkende grond, wordt een constante reinigingskwaliteit van het product gegarandeerd zonder onderbreking in het inschuurproces. De opklapbare pin klapt automatisch op om eventuele loofopstoppingen op de rollenunit te voorkomen. Daarnaast is er ook een MB111 kistenvuller te zien op de stand.

Ook voor de worteloogst brengt Dewulf een machine mee. De GBC is een compacte getrokken 1-rijige klembandrooier met bunker van 6m³. De rooier is uitgerust met onderhoudsarme en unieke klembandrooiertechnologieën van Dewulf: Floating Share, Gearbox Drive en Labyrinth Sealing.

%d bloggers liken dit: